Campanyes gastronòmiques

→ On menjar? >

Les Jornades gastronòmiques de Llançà

L’Àrea de Turisme, Comerç i Promoció Econòmica de Llançà i els restauradors de Llançà han decidit potenciar l’oferta gastronòmica reactivant unes jornades gastronòmiques que ja es varen celebrar en els primers anys de la dècada dels 80.


“El peix de palangre” (cada mes de setembre)

El producte que s’ofereix és el peix de palangre. El palangre destaca per ser una metodologia de pesca molt tradicional i autòctona a Llançà. Consisteix a utilitzar uns ormeigs d’ham. Antigament els palangres constaven de quatre frenells de cànem d’uns quaranta cm cada un, dels quals penjaven amarrats uns caps més fins a l’extrem on hi havia l’ham. L’ormeig anava plegat dins unes cofes de balca o d’espart amb els hams clavats a la vorera.

Actualment és confeccionen cistelles de plàstic i l’ormeig és de fibra sintètica. Els palangres s’esquen amb pop bullit, calamars, cogombre de mar, musclos, petxines i bàsicament s’utilitzen per pescar lluç, dorada…

 

“L’Escamarlà de Llançà” (cada mes de juny)

Com a novetat, el passat 2012 i per iniciativa de la Confraria de Pescadors, es van crear les “Jornades gastronòmiques de l’Escamarlà de Llançà” amb el propòsit de donar a conèixer la nostra excel·lent cuina mediterrània rica en peix, marisc i arròs.

Cal destacar que en ambdues campanyes, cada restaurant adherit a les jornades ofereix el seu propi menú, que inclou com a denominador comú de cada carta el peix de palangre o l’escamarlà.