Quin temps fa?

→ Coneix el municipi >

El clima de la plana empordanesa és mediterrani de litoral. En aquestes terres el vent de tramuntana, fred i sec, pot batre amb força els mesos d’hivern; i el garbí, humit i càlid, durant els mesos d’estiu. Les èpoques de fortes pluges corresponen a la tardor i en segon lloc, a la primavera. És en aquestes estacions climàtiques quan solen produir-se inundacions.

La comarca de l’Alt Empordà està sotmesa a l’acció de tota la rosa dels vents ja que es tracta d’una plana oberta espaiosament al mar. Les temperatures per sota els 0º es registren durant els mesos que van del desembre al febrer; això no obstant, es poden presentar glaçades durant els mesos de novembre i de març. Hom estima una mitjana de 29 dies de gelada l’any. Escassegen les nevades.

El mes més calorós sol ésser el juliol. Als mesos d’estiu la temperatura a l’ombra por estar per sobre dels 30º; a l’hivern, pot haver hi dies que la màxima no superi els 6º. Mentre que al gener la mitjana tèrmica és d’uns 9º, al mes de juliol puja als 24º.

La proximitat de la mar al terme de Llançà i el fet que cap mena de relleu eviti el lliure pas del vent fan que la temperatura sigui moderada per la humitat atmosfèrica, estretament relacionada amb les aigües del mar.

En aquest apartat podreu comprovar quin és el temps que fa a Llançà a través de les previsions del meteocat.