19/10/2016

Llançà organitza la VI edició de l’Exposició de bolets

El proper cap de setmana del 28, 29 i 30 d’octubre , l’Ajuntament de Llançà, a través de l’Àrea de Medi Ambient i en col•laboració amb l’Associació Micològica Font i Quer organitzarà la sisena edició de la Fira, Concurs i Exposició de Bolets.

Programa

Divendres 28 d’octubre

Demo de Cuina de tardor “Especial Exposició del Bolet”

Una de les principals novetats serà una “Demo” de cuina de tardor "Especial Exposició del Bolet" amb Raul Gallardo, Xef del Restaurant El Fonoll Marí de Llançà. En Raül ens presentarà els plats següents:

Coca d'escalivada i trompetes de la mort                       

Sopa de ceps amb ou de guatlla

Hora: 19h30

Lloc: Sala de conferències de la Casa de Cultura

Preu: Gratuït. Places limitades. Inscripcions a l'Oficina de Turisme de Llançà (972 38 08 55)

Concurs de Bolets- Premi Alfons Mena

 Recollida dels exemplars de bolets per al concurs a partir de les 19h a la Casa de Cultura

Categories: Adults i Infantil (novetat 2016)

Premis:  Premi per la major varietat de bolets i premi al bolet més original

Indicacions: Cal portar com a màxim 2 o 3 exemplars de cada espècie. Per una millor conservació es recomana embolicar-los en paper de plata.

 Dissabte 29 d’octubre

 Inauguració de l’exposició de bolets i visita guiada gratuïta

 A les 12h, a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura, es realitzarà l’acte oficial d’inauguració de l’Exposició de Bolets. En l’exposició es podran observar els bolets de mostra que la mateixa associació aportarà i una selecció dels bolets participants en el concurs. L’Exposició dels bolets romandrà oberta fins les 21h a la Casa de Cultura. Com a novetat d’aquest 2016 hi haurà una visita guiada a les 12h per part de l’Associació Font i Quer.

 Tallers Infantils

 A les 16:30h,  Activitat medi ambiental “Vine a pintar mandales pel medi ambient” Activitat gratuïta.

Xerrada col·loqui a càrrec de l'Assocciació Micològica Font i Quer.

A partir de les 19h30, a la Sala de Conferències de la mateixa Casa de Cultura, tindrà lloc una Xerrada-col·loqui sobre els bolets a càrrec de l’Associació Micològica abans esmentada. Tema que es tractarà: “Bolets tòxics i tipus d'intoxicacions produïdes per la ingestió de bolets”. Activitat gratuïta.

Espectacle a la Sala Gran de la Casa de Cultura

A partir de les 20h:  Actuació de Pitu Tries, monòleg “Comencem a fer dissabte” recomanat per a públic adult. Activitat gratuïta.

Diumenge 30 d’octubre

Exposició de bolets i entrega de premis del concurs de bolets

Obertura de la exposició de Bolets de les deu del matí amb visita guiada a les 10h i entrega de premis del Concurs de bolets a partir de les 12h a la Sala d’Exposicions de la Casa de Cultura.

*Cal destacar que tant el vestíbul i l’exterior de la Casa de Cultura estaran corporitzats amb bolets fets pels alumnes de les Escoles de Llançà, El Port de La Selva i Colera! Moltes gràcies a tots per sumar la vostra part a l’Exposició de Bolets 2016.