17/10/2016

Llançà, present al Primer Salon de senderisme de Banyuls Sur Mer

El passat 15 i 16 d’octubre es va celebrar a Banyuls Sur Mer el primer Salon Rando en Pays Catalans.

Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, El Port de la Selva, Espolla, Garriguella, La Jonquera, Llançà, Pau, Palau-Savardera , Portbou , Rabós d'Empordà, Roses, Sant Climent Sescebes,  Vilajuïga i Vilamaniscle  van tenir presència al primer Saló de Senderisme de Banyuls Sur Mer en un estand encapçalat per l’Ajuntament de Llançà.

 

El passat 15 i 16 d’octubre es va celebrar a Banyuls Sur Mer el primer Salon Rando en Pays Catalan. Cal destacar que en aquest saló hi havia  tot tipus de professionals del senderisme:  oficines de turisme, clubs i associacions de senderisme, fabricants d'equipacions de roba, eines i accessoris necessaris per gaudir del senderisme amb  comoditat i seguretat, entre d’altres.

 

La valoració per part dels organitzadors del Saló ha estat molt positiva amb més d’un miler de visitants entre el dissabte i el diumenge. A destacar el gran interès dels assistents respecte a venir a conèixer les rutes de senderisme existents a l’Alt Empordà i els contactes realitzats amb les Oficines de Turisme de la Catalunya Nord i Tour operadors francesos.

 

Al estand es presentà als visitants del Saló el projecte: INTERREG POCTEFA 2014-2020

CAP DE CREUS – ALBERES – COSTA VERMELLA. Turisme sostenible en un context transfronterer

L’objectiu del mateix és reforçar la cooperació entre els agents turístics del territori, públics i privats, d’un costat i l’altre de la frontera amb l’objectiu de posar en valor i crear producte de turisme sostenible a l’entorn dels itineraris transfronterers que afavoreixin el creixement econòmic i territorial i el seu posicionament i comercialització en els mercats internacionals.

El que es pretén és optimitzar les estructures consolidades al llarg dels anys vinculades a la promoció del senderisme, cicloturisme i activitats aquàtiques, que ja tenen notorietat en el mercat, i consolidar aquest territori com un destí de referència internacional, especialment als mercats europeus.  Les principals línies del projecte son les següents:

  • Potenciar el sender litoral GR92 com una infraestructura de referència de les grans vies de senderisme transeuropees i al mateix temps, promoure la descoberta dels territoris de l’interior a través de la promoció de les xarxes d’itineraris i senders que hi connecten aprofitant les infraestructures de mobilitat sostenible existents.
  • Consolidar la cooperació públic-privada entre els actors turístics dels territoris per fomentar la capacitació transfronterera a aquesta estratègia de turisme sostenible.
  • Contribuir a crear nous productes turístics treballant en xarxa amb operadors especialitzats i entitats de referència a nivell europeu i desenvolupant una estratègia de promoció i suport a la comercialització d’aquests productes als principals mercats europeus.

Cal destacar que aquest projecte es presentarà a la propera convocatòria dels ajuts europeus Interreg Poctefa. Els socis per part dels organismes francesos seran Pays Pyrenées Mediterranée i Communauté des Communes Albères Côte Vermeille i per la part catalana tindríem a la Diputació de Girona com a cap de fila amb els 15 municipis de l’Alt Empordà citats anteriorment.