Mitja Marató de l'Albera de Llançà

PUNT D'INICI: Plaça Major de Llançà

 LLOC D’ARRIBADA: Plaça Major de Llançà

 DESNIVELL + : 1.000 m  

 DURADA (hores i minuts) – Entre 2 i 6h

 GRAU DE DIFICULTAT – Mig- Alt

 TIPUS DE CAMÍ (corriol, pista...) - Pista i corriol

 DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI:

Sortim de la Plaça Major de Llança  direcció el carrer Nicolás Salmeron, girem pel carrer Dolors Falcó i passem per davant del C.A.P. Travessem la carretera i seguim per la riera direcció oest fins arribar a la planta de formigó on passem per sota el pont d’Adif (Renfe). Continuem per tot el curs de la riera tot seguint les marques del PR (groc) en direcció a l’ermita de Sant Genís del Terrer. Una vegada al Terrer, anem direcció el Coll de les Portes i agafem sentit Sant Silvestre per la pista, fins que veiem l’ermita.  Trobem un corriol (GR 11) que ens porta, tot baixant, directe a Sant Silvestre.

 En aquet punt, passant el nou pont de fusta, trobem a la dreta un corriol que hem de seguir tot al costat de la riera. Arribem a la Barraca de caçadors i continuarem recte un 1,5km fins a arribar al final del camí. Des d’aquest punt agafarem un corriol que puja fort fins a arribar a Sant Martí de Vallmala.

 Tot seguit seguirem pel corriol  que ascendeix contínuament fins a PUIG D’ESQUER (alt. 606,3 mts). Baixem fins al Mas Patiràs, seguint les marques grogues, per la forta pendent i a partir d’aquest, pugem al Puig del Llop (alt. 452 mts ) i seguim direcció Puig Tifell (alt. 408 mts).

 Seguint les marques grogues , continuem direcció la Serra del Socarrador (Pic de les Aigües alt. 332 mts, Puig de l’Illa alt. 223 mts i continuarem  baixant direcció la nova depuradora on seguim la riera fins trobar la carretera.

6Continuem per l’Avinguda Mestral i pel petit pont que travessa la riera on trobem un camí de sorra (camí dels horts situat al darrera del restaurant La Vela). Seguim la carretera que ens permet tornar a la Plaça Major de Llançà, final del recorregut.

 LLOCS D’INTERÈS:

Sant Genís del Terrer, Sant Silvestre de Valleta, Sant Martí de Vallmala, Puig d’Esquers, Puig Tifell i Serra del Socarrador.

Cada mes de gener vine a gaudir de la Mitja Marató de l’Albera de Llançà. Una cursa amb una ambient espectacular i que es consolida com el tret de sortida de les curses de muntanya de la temporada. Et proposem que la puguis preparar durant tot l’any amb aquest fulletó i el marcatge especial de la mateixa! A gaudir de l’Albera llançanenca i del Mar i la Muntanya!

TRACK ONLINE AQUÍ