15ena Marxa de Resistència 24h del Cap de Creus- Llançà

23/02/2019

Récord de participació en aquesta 15 ena edició!

CRÒNICA DE LES 24 HORES DEL CAP DE CREUS - 20/21 d'ABRIL 2019 - LLANÇÀ

CONSULTA LES CLASSIFICACIONS AQUÍ

El passat cap de setmana a les 24 hores del Cap de Creus (Llançà) es van superar a si mateixos amb una participació record, més de 630 senderistes caminadors i corredors de diferents nacionalitats amb presència destacada de francesos i anglesos. És clar que la prova es consolida com una cita important per aprofitar la Setmana Santa per gaudir d'un esdeveniment esportiu molt apreciat pels participants i al mateix temps fer turisme a La Mar d'Amunt.

La marxa en la distància llarga entra dins el circuit català de marxes de resistència de la Federació Catalana FEEC. És tracta de una prova no competitiva on guanyar és arribar i sobre tot experimentar córrer entre mar i cel per la muntanya per llocs mítics com Sant Pere de Rodes o Cadaqués.

Per tenir referència de temps l'ordre d'arribada per la marxa de 87 km va ser: 1r Ismael González amb 9 hores 46 minuts, 2n va ser Artur Moya del club Morlacos amb 10 hores justes. La 1a dona va ser la Gemma Barrabeig del C.E. Torredembarra, en 12 hores i 53 minuts, i la 2a va ser la Núria López del C.E. Penedes.

A les distàncies curtes. En els 30 km la primera dona va ser la basca Uxua Barandiaran del club Beleak amb 3 hores i 8 minuts. El primer home va ser Michael Henderickx del club TRC Aresta amb 2 hores i 27 minuts. Respecte als 60 km, el primer home va ser en Xavier Llamas dels Senglars Rosincs amb 6 hores i 18 minuts, i la primera dona l'Anna Boada del Trailrunner.cat amb 9 hores 2 minuts.

Entre els participants veterans el Lluis Tuneu de 69 anys va acabar els 87 km en 18 hores i 45 minuts i el més veterà dels inscrits en Manel Andreu de 72 anys va acabar els 30 km en 6 hores i 18 minuts. Un tribut a ells que van mostrar que malgrat que els anys hi són, encara es pot participar en curses.

Des de l'organització (UELL)  donen les gràcies a tots els participants, ajuntaments i voluntaris que fan possible l'esdeveniment esportiu i poder mantenir la màgia d'una cursa del poble com és aquesta. La propera cursa que organitza la Unió Excursionista Llançanenca és la Mitja Marató de Muntanya de l'Albera aquest gener proper, on es podrà gaudir altre cop del recorregut per l'Albera empordanesa.