Inauguració de la Ruta de la Pedra Seca

03/11/2022

El passat dissabte 29 d’octubre es va inaugurar una nova ruta de senderisme temàtica a Llançà: “La Ruta de la Pedra Seca”.

A l’esdeveniment hi van assistir unes 30 persones, i va consistir en recórrer la ruta amb l’acompanyament de guies, que explicaven la tècnica ancestral de la Pedra Seca de les diferents construccions existents al llarg de l’itinerari. A més, es va realitzar un taller amb la construcció d’uns elements de Pedra Seca a escala petita, com a “joc” simbòlic d’aprenentatge.

Aquest nou itinerari és molt especial, ja que té la particularitat d’ésser l’única ruta temàtica, la qual cosa li dona un valor afegit. Recorre una part de l’espai natural de Llançà que forma part del Parc Natural de Cap de Creus, tot descobrint nombrosos elements construïts amb la tècnica de la pedra seca i aprenent sobre la seva història i utilitat.

Es tracta d’un recorregut de dificultat mitjana, amb 400 m de desnivell positiu i una durada aproximada de 2h.

Amb la creació d’aquesta nova ruta l’Àrea de Turisme de Llançà continua treballant en oferir Llançà i el seus entorns com una destinació ideal per la pràctica d’activitats als espais naturals.

Podeu consultar més informació sobre la nova ruta a les nostres Oficines de Turisme o a través del següent enllaç.