Mesures contra la COVID-19 a Catalunya

10/10/2021

A partir del 30 de setembre

 

Trobareu tota la informació actualitzada sobre la Covid-19 a Catalunya aquí.

El telèfon gratuït d'atenció i d'informació és el: 061.

 

Activitats socials

Es recomana que les reunions i/o trobades familiars i de caràcter social, tant en l'àmbit públic com privat, no superin les 10 persones, llevat que es tracti de convivents.

No es permet el consum ni d'aliments ni de begudes en grup a l'espai públicExcepte les sortides escolars i en l'àmbit de les activitats d'intervenció socioeducativa i en les del lleure educatiu.

No hi poden participar persones que tinguin símptomes de COVID-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

Es recomana que per part de les administracions públiques competents es limiti l'accés als espais de titularitat pública, com parcs, platges o altres similars, quan no es puguin garantir les condicions de seguretat que evitin aglomeracions de persones entre les 00.30 hores i les 06.00 hores.

 

Educació

Escoles: Curs completament presencial per a tot l’alumnat de tots els cursos i etapes educatives.

Universitats: Les activitats teòriques presencials poden augmentar el seu aforament del 50% al 70%, tot mantenint la possibilitat de seguir desenvolupant-les de forma telemàtica.

Adaptació de totes les activitats al nou Pla escolar per al curs 21/22.

 

Esdeveniments

3.000 persones de capacitat màxima en l’aforament de grans esdeveniments, independentment de la capacitat del recinte o l'acte. En aquells més petits l'aforament queda limitat al 70% de la seva capacitat.

 

Actes i cerimònies civils religioses

S'elimina la limitació a un 70% de l’aforament als actes i cerimònies civils o religioses, inclosos casaments, culte i cerimònies fúnebres.

 

Espais públics

Reducció de l’horari de totes les activitats de forma que finalitzin com a màxim a les 00.30 h, respectant 30 minuts més per desallotjar en les activitats recreatives musicals que ja tenen aquesta previsió per normativa.

Limitació d’accés a espais públics com platges, parcs, etcètera, on es puguin produir aglomeracions de gent entre les 00.30 h i les 06.00 h.

S’elimina la possibilitat de consumir menjar i begudes en grup a l’espai públic, fins i tot en espais habilitats.

 

Concentracions

S’elimina l’obligatorietat de fer concentracions estàtiques sense desplaçament de la capçalera ni de la resta d’assistents, així com el tancament dels accessos al transport públic més propers.

No obstant, es segueix demanant una distància d’1,5 metres entre assistents llevat que pertanyin a la mateixa bombolla de convivència, així com mantenir un control d’aforament per adequar el nombre d’assistents al compliment de l’espai mínim per persona. També es demana limitar l’ús de pancartes o altres objectes compartits, així com mesures d’higiene com l’ús obligatori de la mascareta o fomentar l’ús de gels hidroalcohòlics.

 

Oci nocturn

  • Obertura de l’oci nocturn en horari habitual al 70% d’aforament, mascareta obligatòria i accés amb Certificat COVID digital de la UE.

 

Cultura

Cinemes, teatres, auditoris, circs i sales de concerts i activitats de cultura popular i relacionades amb el joc: ­horari fins a les 00.30 h

Màxim 1.000 persones (per a sales de joc, 500). Amb ventilació reforçada, màxim 3.000 persones (1.000 per a sales de joc).

Competicions esportives a l’aire lliure màxim 4.000 persones amb aforament del 70%.

 

Esport

Les competicions esportives en instal·lacions amb un aforament superior a 10.000 persones passen al 60% de l'aforament a l'aire lliure, màxim 6.000 persones. En espais tancats, però, el límit puja al 40% de l'aforament, màxim 1.750 persones

 

Restauració

Capacitat del 100% a l’exterior i 50% a l’interior. Horari màxim d’obertura fins a les 00.30 h.

En restauració, 10 persones per taula, tant a l'interior com a l'exterior.
 
2 metres de separació entre comensals de taules diferents a l’interior i 1,5 en cas d’exterior i terrasses.

 

Comerços

70% d’aforament a petit comerç, establiments i centres comercials i mercats no sedentaris. Horari màxim d’obertura fins a les 00.30 h.

 

Extraescolars

Permeses totes les activitats formatives o educatives no reglades i d’esport escolar.

Es poden realitzar d’acord amb el Pla d’actuació per al curs 2020-2021 per a centres educatius en el marc de la pandèmia per COVID-19 en relació amb les activitats extraescolars i les colònies i sortides escolars.

 

Equipaments cívics

Presencialitat en activitats cíviques i comunitàries.

Fins al 70% de l’aforament garantint la ventilació mínima establerta.

 

Consum de tabac i similars

Prohibit a la via pública si no es garanteix distància de 2 metres entre persones.

Tampoc es pot fumar en esdeveniments multitudinaris a l’aire lliure.

 

Assemblees d’entitats

Permeses amb 70% de l’aforament.

De 1.000 a 3.000 persones segons condicions de ventilació de l’espai.

 

Treball

Es recomana als titulars dels centres de treball, públics i privats, que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva de la presencialitat dels llocs de treball i que fomentin l'ús del teletreball quan per la naturalesa de l'activitat laboral sigui possible.