"Banc de peix"

El 26 de desembre del 2008 Llançà va patir un dels temporals amb vents de Llevant més forts dels darrers anys. Aquest va ocasionar greus desperfectes a tota la zona del Port de Llançà, en especial a la Confraria dels Pescadors, que va veure destruïda la seva llotja.

L'any 2009, Ports de la Generalitat aprova la construcció d'un Dic Exempt exterior per millorar la protecció i la funcionalitat de les instal·lacions portuàries a Llançà.

L'any 2012, Ports de la Generalitat, l'Ajuntament de Llançà, el Club Nàutic Llançà i la Confraria de Pescadors de Llançà aproven el projecte presentat per l'artista Carles Bros, el qual preveu convertir el dic en una obra d'art.

Aquesta obra de 3.100m², titulada "BANC DE PEIX", és l'obra culminant de l'exposició "l'Art de la Teranyina" que Carles Bros ha exposat durant 8 anys a 11 museus de diferents països.

L'escultura "ONADA DE LLEVANT" representa la funció del dic, esdeveniment, en el seu conjunt i com resa a la inscripció de l'escultura, un homenatge al nostre peix i als nostres pescadors.

Carles Bros, pintor i escultor, ha realitzat més de cent exposiciones individuals arreu d'Europa i Àsia. L'any 2012, va rebre la Medalla de la Direcció General de Pesca per la seva ferma implicació el la promoció del món pesquer a la Costa Brava arreu del món.

Aquesta obra pictòrica és el mural més gran del món que ha realitat un artista al mig del mar.