La Torre Romànica

La Torre Romànica va ser construïda als segles XIII-XIV. És l’únic element arquitectònic que es preserva de l’antiga església de Sant Vicenç, adossada a la mateixa Torre. Després de la construcció de la nova església (S.XVII), la Torre va mantenir-se en peus a la espera de ser utilitzada per la construcció d’un nou campanar per a la nova parròquia. Aquest fet no va arribar a produir-se fins a principis del segle XX. Fins llavors, la Torre Romànica tenir funcions de campanar de la vila llançanenca, convertint-se, amb el pas del temps, en un signe d’identitat del municipi.

Una nova distribució interior, amb una imatge diferent i atractiva, dona valor actualment a la Torre Romànica y la distingeix com a centre d'interpretació de la història de Llançà a l'època medieval i moderna.

L'exposició, creada per Joan Serra i Carles Chacón, és informativa i molt amena. Distribuïda en tres seccions diferenciades (una a cada planta de la Torre), conté detalls i curiositats característiques d'aquell període al nostre municipi. Descobrireu els seus orígens al s.XIV, la influència de l'Abat de Sant Pere i, fins i tot, les construccions per lluitar contra els pirates i els càstigs públics als malfactors!

La informació es recull en 14 plafons amb diferents imatges i representacions gràfiques, complementada amb elements originals de l'època i peces d'art, que es connecten entre si per explicar la història de forma familiar i divertida.

 

Per visitar l'exposició de la Torre, demana la clau a la Casa de Cultura.

Direcció: Plaça Major, s/n 17490 - Llançà.

Tel.: 972 12 14 70

Horaris:

Dilluns, de 9h a 13h

De dimarts a divendres, de 9h a 13h i de 17h a 20h

Dissabtes, de 10:30h a 13h i de 17h a 20h

Diumenges, de 10:30h a 13h